Työkykyä tukevat palvelut – Bowellness Valmennusvartti

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet (TULES) ovat merkittäviä sairauspoissaolojen aiheuttajia, jotka aiheuttavat niin tietotyössä kuin tuotannon toistotehtävissä kiputiloja ja haasteita työn suorittamiseen. TULES-ongelmia voidaan ennaltaehkäistä sekä hoitaa yksinkertaisten harjoitteiden avulla – jopa työskentelyn lomassa. 

Täsmäliikkeet TULES-haasteiden ennaltaehkäisyyn ja huoltoon

Bowellness Valmennusvartti on yrityksen henkilöstölle tarkoitettu helppo ja matalan kynnyksen taukoliikunta-ohjelma OMT-fysioterapeutin suunnittelemilla liikkeillä ja välineillä. Liikkeet ohjaa koulutettu Bowellness-ammattilainen ja harjoittelukokonaisuuteen sisältyy ohjeet myös omatoimiseen harjoitteluun video-opastuksineen.

Valmennusvartissa toteutettavat liikemallit sisältävät etenkin selän heikointa lenkkiä – välilevyä – huoltavia ja hoitavia harjoituksia. Harjoitukset sopivat erityisesti istumatyöntekijöille, sillä istuma-asento kuormittaa välilevyä enemmän kuin seisominen.

Vain vartti harjoittelua riittää!

Tarkoin valittujen täsmäliikkeiden suorittamiseen ei tarvita työpäivästä 15 minuuttia pidempään, sillä liikkeillä vaikutetaan suoraan ongelmakohtiin: aineenvaihdunnan ja verenkierron lisääntyminen, liikkuvuus, kivun ennaltaehkäisy ja jopa kivun lievitys. Motivaatio harjoitteiden suorittamiseen on tavallista korkeampi liikkeiden helppouden, tehokkuuden ja suoran kehotuntemuksen kautta.

Valmennusvartin harjoitteet sopivat kaikille: vähän liikkuville, huippu-urheilijoille, kuntoilijoille ja kuntoutuspotilaille

Harjoitteluvälineenä tehokas Bodybow-kaari

Harjoitteluvälineinä käytetään Bodybow-kaarta. Ohjelma monipuolistuu, kun välineistöön lisätään puolapuut ja liikuteltava riipuntatanko. Välineet voi vuokrata osana palvelua tai yritys voi hankkia ne kiinteästi työpisteelle.

Valmennusvartteja toteutetaan mm: Pk-seutu, Keski-Uusimaa, Pirkanmaa ja Keski-Suomi.
Kysy saatavuus sijaintinne mukaan!

Suosittelemme kuukauden kokeilujaksoa!

Bowellness-harjoittelun vaikuttavuuden ansiosta henkilöstössä saadaan jo kuukaudessa aikaan muutos, jossa motivaatio liikkua lisääntyy ja harjoittelusta tulee säännöllistä! Ohjatut harjoitukset opettavat liikkeet osallistujille ja kannustavat omatoimiseen harjoitteluun myös ohjatun valmennuksen ulkopuolella ja kokeilujakson jälkeen.

Bowellness Valmennusvartin kokeilujakso sisältää:

 • 3 x 15 minuutin pienryhmävalmennus viikottain yrityksen tiloissa (3 hlöä/valmennusvartti, kesto yhteensä 60 min , max 9 ihmistä)
 • Koulutetun Bowellness-valmentajan henkilökohtainen ohjaus
 • Bowellness-harjoiteohjelma ja video-opastukset omatoimiseen harjoitteluun
 • 3 x Bodybow-kaari valmennusten aikaiseen käyttöön
 • 1 x Bodybow-kaari henkilöstön omaehtoiseen harjoitteluun

Valmennusvartin tavoitteet

 • Tuki- ja liikuntaelinvaivojen (TULES) ennaltaehkäisy ja kuntoutus
 • Kivun helpottaminen (tyypillisin on selkäkipu)
 • Aineenvaihdunnan ja verenkierron lisääminen
 • Liikkuvuuden ja hyvinvoinnin lisääminen
 • Tukilihasten aktivointi ja vahvistaminen
 • Aivojen virkistäminen ja tauottaminen kesken työpäivän, motoriset harjoitteet tuovat myös erilaisia ärsykkeitä aivoille
 • Yhteisöllisyys

Vartin harjoitukseen on helppo löytää aikaa työpäivän ohessa. Liikkeet voi tehdä työvaatteissa!

Usein jo ensimmäisen harjoittelukerran tuoma kivunlievitys ja hyvänolon tunne kehossa motivoivat jatkamaan harjoittelua. Välineet ovat yksinkertaisia, turvallisia ja helppokäyttöisiä. Liikkeiden ja harjoitteluvälineiden kehitystyön taustalla on kokeneet OMT-fysioterapeutit ja liikunnan ammattilaiset.

“Kiitos taas kerran tehokkaasta pikatreenistä! Vartti todellakin riitti, ja lisäenergiaa tuli koko loppupäivään.”

IT-alalla työskentelevä nainen

” Yrityksessämme esiintyi paljon TULES-sairaspoissaoloja. Hankimme työpisteiden läheisyyteen Bowellness studio-kokonaisuuden. Palvelun oltua käytössä vuoden ajan, sairaspoissaolot alenivat 50 prosenttia.”

Tuotantotyö-alan yrityksen HR

”Pitkän sairausloman aiheuttanut ikävä välilevy-vaiva sai liikkeiden avulla helpotusta. Kynnys harjoitteluun madaltui fysioterapeutin säännöllisten toimistolla vierailuiden ja selkeiden ohjeiden ansiosta, joista oli rajattu pois liikkeet, jotka olisivat aiheuttaneet riskin vaivan pahentumiselle.”

Toimistotyöntekijä

Bowellness-välineet

Bodybow-kaari

Puolapuut

Riipuntatanko